De boekensnuffelaar 

Deze acts werden ontwikkeld ter gelegenheid van de leesjury, op vraag van de Bibliotheek van Knokke-Heist. Langs de verhalen in boeken heen, vertellen beide handpoppen hun eigen verhaal. Ideaal als act bij leesbevorderingsprojecten. 

Spikkel

2-7 jaar  (40 min.)

Deze lieverd kan misschien zelf nog niet lezen, hij is wel een echte boekenwurm. Of rups? Hij proeft woorden, speelt met taal en wordt al snel zelf de held in elk verhaal. Had je nog geen zin om te lezen, dan krijg je het wel door Spikkels warme belangstelling voor elk boek, al is die soms ook louter culinair... Tijdens het snuffelen aan boeken, ontplooit zich in het geniep Spikkels eigen verhaal.

Spikkel is aaibaar en niet al te ondeugend. Dat maakt hem bijzonder geschikt voor kleine kinderen tot en met 7 jaar. Hieronder zie je een eerste probeersel met het karakter van deze pop: Spikkel.  

Maximaal aantal toeschouwers per voorstelling: 50. 

Snolf

7-12 jaar  (45 min.)

Jaja, allemaal heel zielig voor Roodkapje en haar grootmoe! Maar heeft iemand eigenlijk ooit geluisterd naar het verhaal van de wolf? Dat de wolf Roodkapje met huid en haar verslond; daar heeft ze echt wel zelf om gevraagd!

Snolf, de boekensnuffelaar, heeft al veel gezien op zijn eenzame zwerftochten door de bossen en is niet snel onder de indruk. Hij toont je graag de schaduw- en zonnekant van elk verhaal. Geen boekensnuffelaar beter geplaatst dan dit aandoenlijk roofdier om je goesting te geven in verhalen met wat vlees aan.

Boekingen:

voor BELGI¨¨Ë via artiestenbureau Koortzz: martine@koortzz.be of 0495 50 29 48

voor NEDERLAND via Theaterbureau Het Verteltheater: info@verteltheater.nl of +31 30-272 30 22