De Boekensnuffelaar 

Deze acts werden ontwikkeld op vraag van de Bibliotheek van Knokke-Heist ter gelegenheid van de leesjury. Ook al vertellen beide handpoppen ook hun eigen verhaal, het besnuffelen van boeken staat centraal. Deze acts zijn dus vooral interessant bij allerhande leesbevorderingsprojecten, de voorleesweek etc...

Spikkel

2-7 jaar  (40 min.)

Deze lieverd kan misschien zelf nog niet lezen, hij is wel een echte boekenwurm. Of rups? Hij proeft woorden, speelt met taal en wordt al snel zelf de held in elk verhaal. Had je nog geen zin om te lezen, dan krijg je het wel door Spikkels warme belangstelling voor elk boek, al is die soms ook louter culinair... Tijdens het snuffelen aan boeken, ontplooit zich in het geniep Spikkels eigen verhaal.

Spikkel is aaibaar en niet al te ondeugend. Dat maakt hem bijzonder geschikt voor kleine kinderen tot en met 8 jaar. Hieronder zie je een eerste probeersel met het karakter van deze pop: Spikkel.  

Snolf

7-12 jaar  (45 min.)

Jaja, allemaal heel zielig voor Roodkapje en haar grootmoe! Maar heeft iemand eigenlijk ooit geluisterd naar het verhaal van de wolf? Dat de wolf Roodkapje met huid en haar verslond; daar heeft ze echt wel zelf om gevraagd!

Snolf, de boekensnuffelaar, heeft al veel gezien op zijn eenzame zwerftochten door de bossen en is niet snel onder de indruk, maar toont je graag de schaduw- en zonnekant van elk verhaal. Geen boekensnuffelaar beter geplaatst dan dit aandoenlijk roofdier om je goesting te geven in verhalen met wat vlees aan.