De Verhalentuin

Een plek om te spelen in het groen en met je vingers in de grond te wroeten... Een plek om samen te luisteren naar verhalen voor jong en oud...

Elke maand schuiven de toverpoorten van de Verhalentuin open voor verhaal en spel. Je bent er telkens een halve dag welkom. 

We starten met de vertelling. Daarna is er nog tijd genoeg voor activiteiten zoals kampen bouwen, kruidendrankjes brouwen, monsters knutselen enzovoort.

Voor volwassenen en families met kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen vanaf 4 jaar welkom op zaterdagvoormiddag.

Vrije bijdrage; richtprijs: 5 euro per persoon 

Vertelling op zaterdag en zondag om 10.30 en 14.30. Welkom in de tuin een halfuur van tevoren. De vertelling duurt ongeveer een uur. Daarna mag je in de tuin blijven spelen of buurten tot etenstijd.

Adres: Rozenlaan 18, 2520 Ranst

Programma:

 • Zee van verhalen - 11-12 juli 2020

  De zee geeft en de zee neemt... Verhalen over zeehondmeisjes, onderwaterwerelden en stoere zeebonken durven je soms ook in de keel knijpen. Kom je mee varen op de vrolijke, ruige, zilte zee van verhalen?

  Dom dommer slimst - 8-9 augustus 2020

  Wat is slim? Wat is dom? En welk van de twee ben je als je het antwoord op die vragen niet weet? Of het nu gaat over de dwaze streken van de boeren van Olen of de slimme listen van sluwe spin Anansi, met deze verhalen mag je lachen!

  Heldenkind - 19-20 september 2020

  Het bos ingestuurd om alleen te overleven of verstoten omwille van een stom gebrek. Kinderen maken nogal wat mee. Deze verhalen zijn een rinkelend applaus voor de moed en intuïtie van het kind, want kinderen zijn helden. En draken soms gevaarlijk dichtbij.

  Noordoord - 10-11 oktober 2020

  De Vikingen, die gruwelijke verschrikking uit het Noorden, hadden één wapen waar niemand tegenop kon: verhalen sterker dan dood en leven. Sluip mee in voetsporen van de sluwe Loki, voorbij de reuzen van Utgard terwijl Thor, de dondergod, rolt en dondert. Vandaag luisteren we verhalen van de echte Vikings.

  Griezels van hier - 7-8 november 2020

  Alleen kinderen die zelf onder hun bed durven kijken wanneer ze een schaduw door hun kamer hebben zien flitsen, mogen komen. Voor dit verhalenuur maken we griezels wakker die vroeger hier in onze buurt rondspookten en wie weet of ze nadien wel terug gaan slapen.

  Allemaal samen - 12 -13 december 2020

  Tijdens de donkerste maand van het jaar slaan we weer een pagina om. Want wat een jaar is het geweest! Van deze verhalen kan er een lichtje gaan schijnen in je hart. Zo ben je helemaal klaar voor de feesten.

Coronamaatregelen

In onze tuin is met gemak ruimte voor 70-80 man. Onder corona beperken we ons tot ongeveer 30 'bubbels' zodat we afstand kunnen houden. De overheid vraagt ook de contactgegevens van bezoekers. Daarom is het handig als u reserveert, of uw e-mailadres opgeeft bij een bezoekje.