Meedoen aan de Lentekreet-wedstrijd?

Win deze voorstelling op jouw school door een filmpje in te sturen van jullie lentekreet vóór 30 september naar evi@zinderding.be 

Tips

  • Je leerlingen hebben allicht wel wat avonturen beleefd deze vakantie. I.p.v. te vragen wat ze zoals gedaan hebben en of het leuk was, kan je hun vragen naar het meest gelukkige, blije of zelfs spannendste moment: het moment waarop ze zich het meest voelden leven. Misschien was het iets simpels zoals toen ze het zwembad insprongen of toen dat ze in slaap zijn gevallen terwijl ze dicht tegen mama of papa aan lagen. Kunnen je leerlingen dit gevoel terug oproepen en delen door een beweging of een geluid?

  • Oh Captain; My Captain! In een school is er veel dat niet mag. Is er iets dat jouw leerlingen guitige kriebels van plezier zou geven als het een keer wel zou mogen? Ondersteboven aan de bank zitten? Samen vliegertjes uit het raam gooien? Deze brainstorm kan een interessant gesprek opleveren over constructief vs. destructief en over vrijheid nemen, maar ook zorg dragen voor je omgeving. Over dat veel moeten één is, maar dat iets mogen, ook kan.

  • Een kreet is iets wat door de ruimte klinkt; iets in je hart en keel dat je openzet. Waarin verschilt een kreet van een brul of irritant gekrijs? Welke andere handelingen geven je ongeveer datzelfde gevoel? Springen, plonsen, ronddraaien, karatekicks? Hoe kan je als groep proberen dit gevoel groter te maken? Welke ruimte heb je hiervoor nodig?Veel succes!!!

Veel succes!!!


Wedstrijdreglement

  • Verstuur het filmpje van jullie lentekreet vóór 30 september 2022 naar evi@zinderding.be. Als het bestand te groot is, gebruik je WeTransfer.
  • In de begeleidende mail, schrijf je de naam en het telefoonnummer van de contactpersoon, voor welke school en klas(sen) je de voorstelling wil laten komen en - bij benadering - het leerlingenaantal.
  • Het beste filmpje wordt gekozen op basis van verschillende factoren: spelplezier, samenwerking en de bijzondere Astrid Lindgren-factor die misschien nog het best samen te vatten valt als: niks-moet-veel-mag.
  • Iedereen die zichtbaar is op het filmpje gaat ermee akkoord dat het filmpje één keer zal gebruikt worden in een post op de socials: om de winnaar bekend te maken.
  • De winnaar(s) worden in de week van 26 september 2022 bekendgemaakt.