Verteller te gast 

Mijn hoofd en hart zitten vol verhalen: van stoere vikingen, magische wezens of volkse schelmen. Het liefste wat ik doe is die verhalen vertellen: rond een kampvuur, in een tuin, op een podium, in een kring... Korte verhalen, lange verhalen, stoute verhalen of liever iets ontroerend? De verhalen die ik vertel zijn eigen werk of erfgoed. Ze zijn vaak al duizenden jaren oud en worden in verschillende culturen in telkens andere versies verteld. Mijn stijl? Bruisend, geestig, een tikkeltje ondeugend én filosofisch.

 Door de eigenheid die een verteller aan het verhaal geeft en het luisteren naar verhalen wordt een reis waarvan je niet wil dat ze stopt. Omdat ook de verbeelding van de luisteraars actief is, voelt alles intens. Omdat de tekst niet 100% vaststaat is er ruimte voor interactie en heeft elke vertelling iets uniek. 

Hoe gaat dat in zijn werk?

Je brieft me over de context waarbinnen ik te gast ben en voor wie ik vertel. Dan spreken we af hoe lang ik vertel en of ik met een bepaald thema of doel aan de slag ga. Wat wil je zeker niet? Ook belangrijk... Vervolgens bekijken we de ruimte. In principe kan je overal vertellen, maar het is natuurlijk wel een kwetsbare stiel. Tegen de grasmaaier van de buren kan ik niet op. Voor meer dan 30 man in open lucht, vertel ik liever met microfoon. Ik heb voldoende materiaal in huis om van een voetbalkantine een mini theater te maken, maar deze dingen bespreken we van tevoren. 

Voorbeeld van vertelling 'met sfeerbeheer'

In december 2022 was ik te gast in de Winterspeeltuin van de Stad Leuven: een soort binnenspeeltuin waar ze ook een prikkelarme hoek wilden inrichten. We richtten de ruimte in zodat kinderen (en hun ouders!) zich konden overgeven aan het luisteren. Een goede vertelling kan in principe altijd en overal, maar een beetje sfeerbeheer maakt soms wel het verschil.  

Met muziek?

Ik werk geregeld samen met muzikante Cornelia Zambila, die me begeleidt op viool, harp, fluit, percussie e.a. We zijn echte speelmaatjes. Cornelia en ik voelen mekaar echt heel goed aan. 

In welke thema's vertel je? 

You name it! Maar misschien brengen deze onderwerpen je op enkele ideeën...

Avonturenverhalen, Boerenleven, Bosverhalen, Droomwerelden, Erotische verhalen, Elfen, Geluk zoeken, Gender, Liefdesverhalen uit 1001 nacht, List en Bedrog, Familieleven, Magische wezens, Meisjesgeheimen, Natuur, Metamorfosen, Monsters, Schurken en Helden, Sprookjes, Sinbad de Zeeman, Vikingverhalen, Volksverhalen...

Waar vertel je zoal?

Ik was al verschillende keren te gast op het International Storytelling Festival in Alden Biesen en festivals zoals Lumineus, Het Tussenland, Echtig en Techtig of de KLAPZ-vertelavonden. Ik vertelde in kloosters, abdijen, kastelen of boerderijen, op familiefeesten, in bibliotheken, scholen en tuinen.

Prijzen / Formules

Inclusief: BTW; exclusief: kilometervergoeding à 0,40 cent/km vanuit Ranst;  eerste 15 km gratis

Vertelling van 40 min.:

      Door de week of avond:                                                            250 euro

      Weekendtarief (vanaf vrijdagavond)                                        300 euro

 Mogelijke extra's:   

- Bijkomend halfuur:                                                                          + 50 euro

- Gezellige inrichting met tapijten, lichtjes, lampen, projectie...     + 75 euro

- Muzikante:                                                                                       + 200 euro