Over ZinDerDinG

Over ZinDerDing?

ZinDerDing is het initiatief van één vrouw, gesterkt door de know-how en bijdrages van andere creatievelingen.

Mijn naam is Evi Rosiers.

Mijn verhaal

Als kind betoverd door het theater. De eerste stappen op de scène gezet bij het Mortsels Jeugdtoneel en Streven. Enkele jaren toneelspel gedaan aan het Rits, maar stiekem altijd schrijfster willen worden. Of zangeres... Jarenlang met overgave 'kids entertainer' geweest voor grote hotelketens in Spanje. Talen gestudeerd. Voor de klas beland en daar gepassioneerd geraakt door didactiek. De Schrijversacademie aangevat en bezweken onder het gewicht van meer nog-te-schrijven boeken en verhalen. De droom om een poppenkast te maken van de oude tv-kast van ons moeke...

En toen was er ZinDerDing!

De bliksem sloeg in op mijn mentale gps en de ene pijl na de andere lichtte op. De weg werd duidelijk. Ik werd vertelster.  Sindsdien omarm ik alle verhalen van de wereld en experimenteer ik volop met hun vormen en kleuren. In een huis vol audiomateriaal en een klankman als echtgenoot, kwamen daar ook snel hoorspelen bij.  

Naast mijn eigen verhalen, werk ik graag in opdracht. Ik leen mijn pen, stem en performance graag aan projecten waar ik de 'zin' van voel. Dan komt het verhaal zich meestal vanzelf aan mij vertellen.

Een project is voor mij uiteindelijk pas geslaagd wanneer het publiek zelf aan het zinderen gaat. Je weet wel... door de magie die je bekruipt en je tot lang na het verhaal nog vanalles in het oor komt fluisteren. 

Dat is voor mij uiteindelijk de zin der dingen.