Stof tot Verhaal


Verhalen lopen als een rode draad door ons leven: onze geboorte, onze flaters, onze successen, onze vakanties en onze vriendschappen...

De eerste verhalen van onze jongste medemensjes beginnen vaak met 'Ik heb al 's...' de ouderen mijmeren meer van 'Ik had nooit gedacht dat ik...' Iedereen weeft met deze woorden de stof van het verhaal van zijn of haar leven. Ze passen ons als onzichtbare kleren. 

Evi (of noemen we haar voor de gelegenheid Wevi?) verzamelt verhalen. Elke rode draad of los eindje krijgt een plek in haar jurk. Zij kan je haarfijn vertellen welke draad uit haar kleed gesponnen is door Repelsteeltje of wat de onfortuinlijke lotgevallen waren van mensen wiens draad te vroeg is doorgeknipt. Haar jurk is geweven door de spin Anansi (die draad is nog sterker dan een visnet) en gekleurd door de wolkenspinsters die ook de dageraad kleuren. Ze kan je er álles over vertellen, want dat is wat ze doet: verhalen verzamelen en ze vertellen. 

Kom dus dichterbij. Wat is jouw verhaal? Sst.... niks zeggen! Het is immers nog niet af! Welk verhaal wil je horen? Een klein verhaal voor een groot verdriet? Of een groot verhaal over een akkefietje? Een grappig verhaal? Iets heroïsch misschien? Misschien vertellen de verhalen die jij wil horen ook iets over jou.

Wanneer Evi je een verhaal schenkt, geef jij dan ook iets terug? 

Krab in je haren, tast in je zakken, vis iets op uit een mand en weef het in haar jurk. Vlecht het in de losse eindjes. Fluister het in haar oor. Je verhaal gaat er met de jurk mee vandoor. Wie weet of het wordt ergens verteld en dan weet je... dan ben jij de held. 

Idee, tekst en spel: Evi Rosiers

I.s.m.: Madame Tirette 

Praktisch

  • Duur: 50 minuten of als act: doorlopend tot max. 4 uur.
  • Doelpubliek: kinderen, tieners en volwassenen

De voorstelling bevat veel interactie en de aangeboden verhalen kunnen variëren door context, doelpubliek en interactie

Referenties

Deze act/voorstelling is volop in de maak, maar het wordt wel echt heel goe.

Boeking en prijzen

Interesse om een try-out van deze vertelling te boeken?

Technische vereisten

  • binnen
  • speelvlak van minstens 3x2 meter
  • laad- en loszone in de buurt van de speelplek
  • opsteltijd: minimum 45 min.