Speeldata:

In 2023:

28 april, privé-feest

17 mei, 20u15 Barlaban, Roeselaere

18 juli, 19u30, Theater Tinnenpot, Gent

21 september, GC Het Huys, Ukkel

22 september, CC De Woeker, Oudenaarde

29 september, 19u30, Theater Tinnenpot, Gent

In 2024:

14 februari 2024, De Zeepziederij, Bree

23 maart 2024, 't Schaliken, Herentals

Reacties

"Rosiers weet met een meesterlijke nonchalance en aandoenlijke zelfspot een voorstelling neer te zetten die tegelijk opwindend, vertederend en hilarisch is" ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ - Quinten Friederichs, komiek

"Evi vertelde stoute verhalen op mijn vrijgezellenfeest. Superspannend, hilarisch, onverwacht... Absolute aanrader!"  - Evelyn Bevers

Gij moet genen Decamerone doen. Gij moet uw eigen verhalen doen." - Katrin Reusens

"Uwen verhalenavond toen heeft een paar bevriende koppels goed gedaan. Allez, ik heb het maar van horen zeggen hé... Dat die toch efkes... terug goed vertrokken waren."  - Stefan O.

Over de voorstelling...

Voor mij is erotiek méér dan een vleugje parfum dat u op een dag de neus binnenwaait. Het is een soort levenskracht, een mysterieuze gelijkmaker, een bevrijder... In mijn verhalen wil ik verkennen hoe dit werkt, want eerlijk? Er moet toch meer zijn dan porno en one-night-stands?

Mijn eerste erotische verhaal was een experiment voor een weekendje onder vriendinnen. Bleek dat de mannen thuis het verhaal ook wel konden smaken. Vertel je ze ook zelf?

Er volgden er meer... Elk verhaal werd een soort onderzoek: hoe opwindend is de zoom van een badpak? Kan een frigide keizerin seksueel gered worden? Wat beweegt een leerkracht om te zwichten voor de avances van een leerling? Erotiek is meer dan verhitting van bepaalde lichaamsdelen; het is een spel tussen de mythische minnaars Psyche en Eros.

Enkele jaren geleden ontdekte ik de vertelkunst als meest pure podiumvorm denkbaar: een mens, een verhaal; niets meer. Wat er overblijft is puur spel: met woorden, expressie en louter verbeelding... Toch ontbrak er nog iets. Om een theaterwaardige voorstelling te maken van mijn erotische verhalen, wilde ik ook in de oorsprong van de verhalen laten kijken: in mezelf dus. Ik nam een dompelbad 'comedy' en vond er een stem om lucht te geven aan twijfels, onzekerheden, kortom: aan alles wat menselijk en herkenbaar is...

Daarmee is de cirkel rond. Waren mijn verhalen vaak al grappig, vond ik nu ook een manier om de luisteraars door mijn eigen beschouwingen van verhaal naar verhaal te loodsen.

En ondertussen gaat de zoektocht verder... Op de eerste editie deed van het Chrystal Palace festival improviseerde ik erotische verhalen rond enkele gegeven woorden van een enkele luisteraar. Mijn microfoon en haar koptelefoon zorgden voor de nodige privacy. Hoe dat eraan toe ging?