Contios in het Halfdiep

Contios in het Halfdiep

"Evi, we hebben één dansgroep en een een groep die traint met zwaarden, een handjevol circusartiesten, een urnenveld en een brouwerij. We hebben iemand die een kostuum met gaten gaat ontwerpen. We hebben twee kei goei actrices en er zijn er ook mensen van het asielcentrum die zich willen engageren. Maar we hebben nog niet echt een script. Wilt gij iets schrijven?" Van dit soort dingen ga ik dus echt kwispelstaarten. Dan is het pingpongen, piekeren en dagen op mijn schrijfzolder die vlieden, zoals dat dan heet. Ik zie de mond van mijn kinderen bewegen, maar hoor niet wat ze zeggen. En dan is daar het moment waarop je besluit dat het niet lullig is je naam onder een titel te zetten omdat je fokking fier bent. 

Voor het tienjarig bestaan van Contios in maart 2023, leverde ik het script voor het openluchtspektakel. Omdat ik last-minute inviel en er al heel veel engagementen waren aangegaan, was het een puzzel om alles te doen passen; maar scriptwerk... gotta say... I love it.

In Het Nieuwsblad